Örnen

En magisk händelse, omöjlig att fånga med något annat än med det egna sinnet, vaken i stunden och fullständigt medveten om

ögonblicket. Ett sätt av naturens och universums krafter att visa, vi är med dig, vi vet vart i livet du står och vi gör vad vi kan för att stärka dig, ta emot vårt budskap.

Efter en tid med flertalet starka bakslag i livet, en tid där jag försökte avsluta en stor närvaro i mitt liv, samtidigt som jag helt enkelt inte hade något val än att släppa in andra negativa personer tillbaka in i mitt liv. Personer jag sedan länge stängt in i garderoben, för att slippa ha dom rumsterande i mitt liv. Jag har alltid varit medveten om att den här dagen skulle komma, när jag var tvungen att öppna dörren och delvis släppa tillbaka dom, innan jag en gång för alla kunde avsluta och radera bort dom ur mitt liv.

Inser snabbt att ordet radera kanske inte är helt korrekt när man tänker efter. För jag har vackra och glädjefyllda minnen också, och dom behåller jag, och deras personliga rum i mitt hjärta är deras för alltid, även om jag drar ner ljuset en aning. Finns säkert en del som ser det som märkligt, men jag känner att jag förstår den större bilden, varför de har funnits i mitt liv, vad vi skulle uppleva och lära av varandra, för att sen se kunskapen allt detta har skapat. Jag beundrar fortfarande deras själar, som någonstans har valt så svåra och ensamma jordliga liv, och jag ber om att deras själar en dag får väcka dom till liv och finna en större mening med livet och förstå sammanhanget på ett värdigare och mer kärleksfullt sätt. 

Just nu fann jag mig i en situation där jag blev bombarderad av arga spydiga sms och telefonsamtal, mitt i en period där jag försökte hämta andan efter andra stora avslut och sorg arbeten, vilket gjorde att det plötsligt var svårt att hålla balansen i livet.

Som en liten flicka på bommen i gymnastiksalen, kämpade jag för att inte trilla av, kämpade för att fortfarande kunna stå rakryggad i sanningen, kunna se det graciösa och vackra i livet trots att sorgen bultade i mitt hjärta. Var dag bad jag om healing och förlåtelse till dom alla för deras beteende, för innerst inne visste jag att dom var vilse i livet och helt enkelt inte förstod bättre än att låta egot styra deras liv.

Det är en aning ironiskt hur vi tillåter de små orden TÄNK och OM ständigt ta så mycket plats i våra tankar. Helt ofarliga var och en för sig, men när vi sätter ihop dom till TÄNK OM så kan dom jaga oss i resten av våra liv om vi tillåter det, och det krävs styrka att lämna dem därhän och i stället följa vår själ och vårt hjärta. I helt andra studier jag har tagit del av säger en vis vetenskapsman:

“Bara för att jag har en tanke, så måste det inte betyda att det är sant, så tro inte på allt du tänker!”

Värt att fundera över och Jag brukar försöka påminna mig själv om den med jämna mellanrum, en kunskap som gör vardagslivet lite lättare när man är bekymrad eller sårad.

För att få ett andrum följde jag med några vänner till deras stuga på landet vid havet på Åland.

Ett knep bara för att med ett ordentligt miljöombyte lättare komma ifrån tankarna som ständigt gnagde, ständigt upptog min tid i mina funderingar om rätt och fel, om hur, vad och varför.

Pladdret i bilen på vägen till färjan fick tiden att gå fort, och mil efter mil lämnade jag min vardag bakom mig. Färjan tar bara två timmar och med alla pågående restriktioner var det nästintill folktomt på båten, och inga bekymmer att hålla avstånd och ändå kunna njuta av en god måltid tillsammans med havsutsikten när färjan kryssade sig ut till havs på dom lätt böljande vågorna.

Väl framme var det redan mörkt, även om snön tillsammans med månen lyste upp havsviken mitt framför huset, nästan lite mystiskt och sagolikt.

En sprakande brasa i kaminen hjälpte oss att få i gång värmen i huset och få kropp och själ att tina. Samtidigt som dom dansande lågorna stilla tankarna och skenet skapade en känsla av ro och frid som la sig som balsam runt hjärtat och själen. Det är en egendomlig men behaglig känsla när man märker att man äntligen börjar varva ner, som om det är först då, man kan bli medveten om hur uppvarvad man har varit. Hjärtfrekvensen saktar ner, kroppen vilar plötsligt tyngre på stolen, till och med tankarna går långsammare. Det var med ett leende på läpparna som jag la ned huvudet på kudden, för att stänga ögonen för en natts sköna drömmar, insvept i fluffigt duntäcke driftade jag snabbt i väg i nattens alla hemligheter.

Den nya dagens ljus och solstrålar väckte mig om morgonkvisten, och utsikten över havsviken kom i en helt ny skepnad. Är det inte lite märkligt hur något så kallt och lite kargt, ändå kan vara så ändlöst vackert och ge en sådan magisk frihetskänsla och frid inombords? 

Jag visste att det fanns tillfällen där mina vänner sett ett havsörnspar sväva omkring i närheten, och ibland landa på någon gren i träden längs med viken, och självklart fanns en önskan att få uppleva detta.
Men jag fick mer än så vill jag lova.

Genom de stora fönsterna ser vi hur en havsörn på låg höjd flyger rakt emot huset och viker sen i sista stund runt om husknuten för att fortsätta precis bredvid fönstren längs med sidan.

Vi skrek av upphetsning och lycka i stunden. Den var så nära att jag kunde se varenda liten detalj, de olika färgerna och nyanserna på hans fjädrar, den skarpa finmejslade näbben, ja till och med knottrorna längst ned på benen ned till fötterna, och i sina klor höll han sitt byte och framtida festmåltid. Så stor, vacker och majestätisk, och med sina långsamma vingslag visar den sin enorma styrka. 

Jag var helt tagen av stunden, euforisk av upplevelsen och jag vet inte riktigt hur det faktiskt var möjligt att under ett så kort ögonblick ändå kunna plocka in så många olika detaljer, men jag kan se dom framför mig än idag, som högupplösta färgbilder, eller en naturfilm i slowmotion.

Senare under dagen när historien lagt sig lite, blev jag ändå fundersam. Aldrig hade de betett sig så eller kommit så nära huset förr, och hela mitt inre sa mig att den vill dig något.

Jag har vid många tillfällen stött på djur på sätt som inte varit förväntat, och varje gång när jag sökt vad just det djuret står för blir jag lite full i skratt, men ändå fylld med vördnad och kärlek över hur synkroniserat allt kan vara i livet, då det jag läser handlar om precis där jag befinner mig i livet och hur jag får den bekräftelsen och uppmuntran som jag i just den stunden behöver.

Naturligtvis var jag tvungen att ge mig av på jakt efter upplysning, nyfikenheten över vad den ville säga hade inga gränser, jag bara visste att det var så. Har inte du också vart med om det, de där tillfällena man inte kan förklara eller bevisa, man bara VET!

Sagt och gjort, det är vid sådana här tillfällen jag kan känna tacksamhet över utvecklingen som skett, för vad skulle vi göra utan Google *ler* 
Texten jag fann fick mig att häpna, och hårstråna i nacken formligen ställde sig i givakt.
Återigen så var det mitt i prick i allt som jag befann mig i. Hur är det möjligt? 

Vetenskapen säger: 
  Om och om igen    -   Trend
Sker en gång   -   Incident / Händelse
Sker en andra gång      -   Tillfällighet

Var och en äger sin fullständiga rättighet att skapa sin egen tro om livet, och ingen kan övertyga mig om att det inte finns en större intelligens, en kraft och kärlek som inte kan ses med blotta ögat, men konstant finns runt om oss och hjälper oss på vägen vi vandrar i våra jordliga fysiska liv, och jag är tacksam för var gång den på olika sätt visar sig för mig. Texten jag fann spred sig som en värmande helande bölja inom mig, och jag visste… jag är inte ensam på min pilgrimsfärd…

Nyckelord för Örnen var:

Skapelse, healing, styrka, mod, värdighet, visdom, insikt, medvetenhet och andlighet.

Med budskapet:

"Var dig själv. Visa andra vem du är. Den sanning som uppdagas för dig skall du lära ut till andra. Din gåva är att sprida visdom. Du är en lärare och det du lär dig ska du också lära ut. Örnens budskap är att föra traditioner vidare och att hålla dem vid liv"

Örnen hjälper oss att nå balans och följa med i förändringarna medan vi är grundande och i förbindelse med vårt högre jag. Den hjälper oss att upptäcka glömda, spirituella sanningar. Örnen upplyser vår själ samt visar oss hur vi ska få kontakt med vår intuition och vårt högre jag.

Du är en mycket spirituell och passionerad person med ett något hett temperament. Du är född till en ledare och folk dras till dig utan att du behöver göra någonting speciellt. Något du måste lära dig är att spara på din energi och endast lägga fokus på det som är viktigt. Du är en mycket positiv person som tar lärdom av allt du råkar ut för och är med om. Du är en gammal själ med mycket självförtroende. Du vet att du klarar allt du ger dig in på och skulle det vara så att du misslyckas så har du i alla fall lärt dig något på resan.

Gång på gång, har jag läst om texten, för att med den gnugga och radera alla “Tänk OM” som dyker upp i mina tankar. 
Tacksam för universum ödmjuka, kärleksfulla och finurliga sätt att ge mig möjligheten att finna styrkan och tron
på det jag gör och beslutat mig för.

Stärkt av den korta men så betydelsefulla magiska lilla stunden vandrar jag vidare på grenarna i livets träd, men kan inte låta bli att undra, har du varit med om något liknande? Har du små tecken som dyker upp i ditt liv när du minsta anar det? Kanske har de funnits där utan att du tänkt på det? Kanske kan du i framtiden ge dig tiden att se och omfamna dem, för de finns där för din skull, precis när du behöver dom, och de har ett syfte… framför allt att visa dig att du aldrig är ensam fastän din yttre miljö försöker få dig att tro det ibland. Du är aldrig ensam, hjälp och guidning finns bara en tanke i från dig!

Kärleksfulla hälsningar / Veronika