Berg o Dalbanan 

Plötsligt dyker den upp, möjligheten, chansen till något nytt, fräscht, roligt och så makalöst spännande. Som i en handvändning känns det som att livet vänder, fastän man egentligen vet att det har varit ett stort projekt som pågått under ganska lång tid, där det har putsats, rensats, städats, blandats och skapats nya kulörer för att ha med mig in i framtiden, och ändå är det som om  att allt sker i stunden, mitt i nuet, här och nu. Vänder och vrider på mina val av ord för jag vill så innerligt ge dig möjligheten att få smaka på min upplevelse. Jag vill ta med dig på denna kulinariska resa där smaklökarna vaknar och dansar samba inne i munnen, så salivproduktionen kliver in i någon slags högbeta tillstånd fastän alla andra sinnen är i trans.

Yihaa, som ett spralligt förväntansfullt barn ställer jag mig i kön, skojar och skrattar tillsammans med de runt omkring mig, i väntan på att komma framåt. Så många nya ansikten, själar och inspirerande energier…. WOW det är så här det faktiskt känns att vara med likasinnade. Jag njuter av varje sekund av att känna mig ljuvligt inlindad i rosa sockervadd medans jag väntar på min tur att få kliva ombord på berg o dal banan.

Äntligen kan jag lämna trista beslut och händelser bakom mig, lämna människor som gärna vill vara med och bestämma i mitt liv åt sidan och istället blicka framåt och njuta av nya soluppgångar. Jag behöver inte ge igen, jag behöver inte döma, jag behöver inte vara arg. Jag står rakryggad i min sanning, låter dåliga energier på automatik återvända med den boomerang de kom med, låter karma sköta resten och är redo att lämna tillbaka den här boken till biblioteket.

Är djupt tacksam över alla kunskaper och erfarenheter alla de olika kapitlena har gett mig. Varenda rad har varit intressant att läsa, varje ord har gett mig erfarenhet. Livet är komplext och så är också människan, men i den större bilden förstår jag allt som skett, alla händelser jag fått vara med om och alla möten jag har fått upplevt. Allt hör ihop, allt är precis som det ska. Nu har lånetiden tagit slut och det är dags att slå igen de vackra pärmarna av livets gåtor del 3 och återlämna den för andra att bläddra i. Jag hoppas att mina små noteringar jag skrivit i marginalerna inte gör något, utan kan ses som hjälp på vägen om någon annan skulle välja att bläddra i just denna roman. Så nu är det dags att finna nya böcker som kan ge inspiration till nya äventyr, nya kunskaper, erfarenheter och nya magiska möten, samtidigt som jag låter pennan dansa fram på pappret för att skapa min alldeles egna bok, skriven med förhoppningen att kunna inspirera andra i framtiden.

Ivern rusar i kroppen, det bubblar i benen, det pirrar i magen och susar i öronen. Stunden närmar sig och en uns av nervositet drar över mig som en lätt kylslagen bris vid havets strand om aftonen. Jag söker efter min väns hand samtidigt som jag vänder mig om för att genom att låta våra blickar mötas åter få finna känslan av trygghet att återerövra modet och tron på att allt ordnar sig. Med din omsorgsfulla kärlek och tro på mig, ger du mig styrkan att låta tvivlen försvinna lika snabbt som dom kom och som en virvelvind kliver jag åter in i vindarna som för mig framåt.

Är det inte min tur snart, hur länge ska jag vänta, har jag inte väntat nog i mitt liv?? 
Tålamod har varit mitt efternamn under lång tid men nu vill jag inte vänta längre!!
Precis som bubblorna i en champagneflaska, som konstant söker sig uppåt för att i slutändan formligen trycka sig mot korken med all sin kraft. Jag måste upp, jag måste ut, jag vill dansa i glädjen och friheten!

Berg o dal banans vagnar stannar framför mig och utan tvekan kliver jag ombord och tar plats tillsammans med nya bekantskaper. Inga jag känner speciellt väl, men vad gör väl de, vi verkar vara på samma sida, fastän i olika böcker eller kanske på olika språk. Vad gör väl det när själens språk är detsamma vart vi än är i världen, där ett leende har samma unika inverkan hos oss alla vart vi än befinner oss, precis som ljuden och melodierna i kärlekens universella språk har.

Lite skakigt och guppandes dras vagnarna uppför backen och en plötslig tystnad uppstår hos alla ombord. Inser och förstår i den märkliga stunden att vi alla är ute på vår egna unika resa genom livet. Helt oberoende av ålder, kön, ursprung och arv eller tidigare erfarenheter har vi alla gjort det egna valet att vi vill framåt, vidare i livet, möta utmaningarna och utvecklas, men just nu var förmodligen den gemensamma nämnaren att vi alla under en kort stund funderade på om vi verkligen var vid våra sinnens fulla bruk som frivilligt satt oss här.

Naturligtvis har jag satt mig längst fram, så typiskt mig, ska jag göra något är det lika bra göra det ordentligt. Läskigt? Absolut, på gränsen till fruktansvärt många gånger, då man står där så liten, avskalad och naken och utan möjligheten till att vända om. Dock så vet jag hur euforisk känslan efteråt kan vara, hur den får mig att känna mig så sagolikt levande medans livets sötma får varenda smaklök att bli förälskad, och är det inte där vi alla vill hamna och vara?

Spänningen stiger när vi närmar oss krönet och vi sakta byter riktning. Under några sekunder hinner jag se rakt ned i stupet jag har framför mig, men jag har redan bestämt mig, så resolut tar jag min nyfunna väns hand och med ett leende tar jag ögonkontakt för att sen sätta upp våra armar i luften, och i bästa Titanic stil, om du hoppar så hoppar jag, ger vi oss av tillsammans!

Som i ett färgsprakande fyrverkeri skjuts korken på champagneflaskan i väg och med skräckblandad förtjusning väller bubblet ut som klingande skratt, blandat med ilande tjut när kittlet i magen gör sig påmint. Trots att man är fastspänd av säkerhet, så är frihetskänslan enorm och lyckan så överväldigande så glädjetårarna rinner nedför kinderna. Jag åker upp och jag åker ner, svänger åt alla håll och kanter för att verkligen pröva mig själv och allt som kommer i min väg. För varje meter fyller jag mig själv med nya kunskaper och erfarenheter, samtidigt som jag njuter av allt det goda livet ger mig.

Under färden, mitt bland skratten och skriken uppstår blixtrar som fullkomligt lyser upp mitt inre, där olika saker i livet plötsligt blir så självklara. Suddiga bilder förvandlas till de mest skarpa färgstarka högupplösta fotografier och hela min kropp fylls med den enorma känslan av att jag förstår. Varje bild är en del av min resa, mitt livspussel, som i sin tur är en del av alltet, för i slutändan, så hör allt ihop.

När just denna tur närmar sig sitt slut kan jag knappt sitta still. Euforisk och till bredden fylld med kärlek, glädje, helhet, balans, harmoni, ja listan kan göras hur lång som helst. Det finns till och med känslor som är så djupa och vackra, men hur jag än vrider och vänder på det kan jag inte sätta ord på det, vårt fysiska språk räcker helt enkelt inte till för att beskriva det jag känner! Jag vet bara en sak, jag vill inte kliva av, jag bara måste ta ett varv till!

Så nu skulle jag vilja fråga dig min vän, skulle du vilja följa med?
Mitt Hjärta säger, kom min vän, kom.
Ta steget framåt, våga tro på dig själv, jag tror på dig!

Våga sätta dig ned i tystnaden och lyssna på ditt inre. Låt din själ få guida dig och visa vägen till platsen där livet spelas i dur och inte i moll. Låt mig få visa dig att du kan skapa precis det liv du vill och drömmer om, att du som den unika speciella person du är, är värd allt detta och mer därtill. Livet är fullt med möjligheter, dom finns överallt, så jag ber dig, kom, följ med mig och låt oss fånga dom tillsammans.
Varför spendera tid på att fundera på gårdagen som vi ändå inte kan förändra, när vi istället kan njuta av nuet och visualisera den morgondag vi vill skapa. Allt är möjligt, allt och det är så enkelt, för allt du behöver göra är att välja det.

Så låt oss ta nästa tur i karusellernas värld tillsammans, jag håller din hand om du vill. Låt oss våga smaka på livets alla nyanser och texturer, låt oss fira kärleken till livet och varandra. Vi lever i en värld som för tillfället står i brand, och som jag ser det är det bara ren kärlek som kan släcka alla bränderna.

Så låt mig få inspirera dig, få dela med mig av all glädje, kärlek och harmoni, alla dessa fantastiska energier jag lyckats skapa och ge oss av på en resa där vi kan utforska saker tillsammans. Jag vill så gärna visa dig platsen där skapandets alla smedjor finns, där vi kan skapa ett överflöd av kärlek så vi alla kan hjälpas åt att släcka bränderna, kväva lågorna av egoism, rädsla och ilska som bara är ute efter vårt syre. Dela bubblet i champagneflaskan med mig och låt oss färga världen i nya vackra färger.

Jag välkomnar dig med öppna armar till detta magiska tivoli fält, det är öppet alla dagar i veckan och berg o dal banan står alltid redo för nästa tur, och vet du, du behöver inte ens köpa någon biljett, för resor till möjligheternas land är gratis.


/ Veronika